Marockanskt kakel

Är du på jakt efter något speciellt? Varför inte förvandla ditt hems väggar och golv till konstverk med Kakelhörnans stiliga samling av marockanskt kakel? Vi på Kakelhörnan erbjuder ett brett och livfullt sortiment av marockanskt kakel för både vägg och golv. Med ett stort utbud av storlekar, färger, ytor och stilar hjälper vi dig att hitta det perfekta marockanska kaklet för ditt hem.

VARFÖR Marockanskt kakel?

Marockanska plattor har ofta livfullt handmålade mönster som återskapar den avslappnade känslan av Marocko. De varma och mjuka färgerna i marockanskt kakel ger ett exotiskt utseende som nu är så populärt att det pryder hem världen över och med sin flerfärgade design ger de marockanska kakelplattor ett bra första intryck i din hall eller kök. De dekorativa färgerna i marockanskt kakel är lätta att kombinera med alla typer av interiörer och förvandlar alldagliga rum till spektakulära mästerverk. Marockanskt kakel passar väl in i miljöer som kök, uteplatser, badrum och hall. Vi på Kakelhörnan hjälper dig att skapa din marockanska oas i ditt hem!

Olika typer av marockanskt kakel

Cement

Marockanskt kakel och klinker är cementbaserade och tillverkas med klassiska mönster enligt klassiska metoder. Kaklet tillverkas på en 12 millimeter tjock cementbas som sedan mönstren gjuts på vilket ger en ca 4 millimeter tjock yta för slitage. Cementplattor rekommenderas för torrare utrymmen som kök och hall.

Mixplattor

Sommaren är fylld av mönster och vi på Kakelhörnan hänger på trenden och erbjuder marockanskt kakel i samma serie men olika mönster. Dessa plattor påminner om varandra men har alla ett eget mönster vilket ger ett konstnärligt liv till ditt hem. Marockanska mixplattor kan kombineras fritt men säljs även med färdiga läggningsmönster.

Marockanskt kakel

mönsterbyggande plattor

Mönsterbyggande plattor är plattor som tillsammans bildar ett mönster. Dessa geometriska kollektioner ger ett dekorativt intryck som kan kännas igen från de varma länderna kring medelhavet. Mönsterbyggande plattor är ett säkert kort för en snygg plattläggningslösning i ditt badrum, kök, uteplats eller hall.

STORLEKAR PÅ marockanskt kakel

Vårt enorma utbud av marockanskt kakel har noga utvalts för att tillgodose alla stilar och smaker. I vårt sortiment finner du mönstrade kakelplattor i olika former, färger och storlekar vilket innebär att du kan avspegla din stil på ditt hem. Förutom mönstret på de marockanska plattorna är storleken på dem också avgörande för utseendet. Vi på Kakelhörnan har 20 års erfarenhet av marockanskt kakel och förstår skillnaderna på måtten - därför erbjuder vi marockanskt kakel i flera standardstorlekar såsom 15x15, 20x20 och 45x45. Även fler storlekar erbjuds. Spendera lite tid på att fundera över vilken plattstorlek som passar för just ditt renoveringsprojekt baserat på mängden vägg och golv eller konsultera våra experter för rådgivning. Kakelhörnans bästa tips vid storleksval är större plattor för mindre utrymmen och mindre plattor när du vill ha en mer unik look. Vi har många idéer om hur man förvandlar ett kök, badrum, hall eller uteplats till ett som hade platsat i vilken hemmabroschyr som helst.
När du har bestämt dig för vilken stil och storlek du vill ha på ditt marockanska kakel är det inte långt kvar till att din dröm blir till verklighet. Innan du påbörjar renoveringen är det viktigt att mängden plattor blir korrekt. Lägg till ytterligare 10 % på mätningen innan du beställer för att vara säker på att du har lämnat utrymme för fel. Vi på Kakelhörnan hjälper dig med ditt renoveringsprojekt – oavsett om du kompletterar ett befintligt tema eller vill ha en färsk ny design! Vi kan även hjälpa dig att komma i kontakt med duktiga hantverkare så att du får jobbet gjort!